DUYURU

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 33. ULUSLARARASI AMATÖR TİYATRO FESTİVALİ PROGRAMI

20/04/2019

Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, hem ilimizin hem de Türkiye’nin  en prestijli kültür sanat projelerinden birisidir. Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali 1984 yılının Mayıs ayından bu yana yapılmaktadır. Dünyanın ilk ve en eski Amatör Tiyatro Festivali olarak bilinmekte ve İATA tarafından bu isimle anılmaktadır. .

33 yıldır olarak devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali boyunca, her festivalde yaklaşık 24-25 adet farklı tiyatro oyunu sahnelenmektedir. 33 yıl boyunca; yüz binlerce tiyatro seyircisine ulaşılmış, on binlerce çocuğa tiyatro oyunları sergilenmiş ve ülkemizin neredeyse her ilinden, ilçesinden ve köyünden binlerce tiyatro sanatçısı şehrimizde ağırlanarak etkileşim sağlanmıştır.  Yurt dışından sayısı binleri aşan amatör/profesyonel tiyatro sanatçısı konuk edilmiş ve olumlu izlenimlerle ülkelerine dönmeleri sağlanarak ülke tanıtımına katkıda bulunulmuştur.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu
Çatalçeşme Atalar M. 20020 Merkezefendi/DENİZLİ

Telefon: (0258) 241 0439

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.